søndag 17. november 2013

Route 66, del 1.



Chicago-Tulsa

15.nov. Chicago-Springfield. Vi startet Route 66 ferden med lunsj på Lou Mitchells restaurant. Den har ligget her siden Route 66 var hovedveien fra øst til vest. Etter en fantastisk god lunsj, var utfordingen å finne "the Mother Road". En liten kjøretur og vips, så vi skiltet, vi var på Route 66. Vi kjørte mesteparten av strekningen på Route 66, mange flotte severdigheter. Vi spiste middag på Dixie, en typisk Diner.Vi valgte å overnatte på hotell i Springfield(Illinois). Dette var et fantastisk hotell med både treningsrom og basseng. Etter å ha sittet mye i bil trengte vi alle en skikkelig treningsøkt. 45 minutter i treningsrommet og deretter 1 time i bassenget. Godt for kroppen!
16.nov. Springfield(Illinois)- St.Louis- Springfield(Missouri)
Under frokosten ble vi litt skeptiske til videre reise pga tornadovarsel. Det var varmere i lufta og MYE vind. Vi dro inn til St.Louis og fant Ted Drewes iskrembar. Denne har ligget her siden 1929, vi måtte jo ta lunsjen der. Vi dro så videre til Meramac Caverns i Stanton. Disse grottene ble brukt som tilfluktssted av Jesse James og banden hans, gjentatte ganger. Dette er enorme grotter som går langt inn i fjellet. Vi kjørte videre til St.Roberts og overnattet der på motell. Vi så ingen tegn til tornado, bare kraftig vind og noen få regndråper.
17.nov. Springfield(Missouri)-Riverton(Kansas)- Tulsa(Oklahoma)
I dag har vi kjørt igjennom flere mindre byer som består i gammel stil. Vi kom til byen Galena og her fant vi selveste tauebilen Bill(fra filmen "Cars"). Videre kom vi til Riverton, her handlet vi i en butikk/landhandler. Denne var bevart i orginal stil og var en severdighet på kartet. Vi kjørte litt til på Route 66, så tok vi I-44(motorveien) inn til Tulsa. Det var to gutter som ble storfornøyde med hotellet, her var det også basseng :)



Lou Mitchells restaurant i Chicago. Her starter Route 66. Knallgod service og mat.


                                                            Kaffe og appertizer(kaffekoppen sto aldri tom).

                                        Gutta får som oftest aktiviteter å holde på med. God engelsk læring.


                                                  Første tegn på Route 66 :)

                                                            En liten og gammel Restaurant
                                         
                                                      Innvendig, jammen ikke stor plass.

Bilder langs veien.





Jesse James  


En liten del av grotta som ble brukt som gjemmested.

 Ted Drewes Iskrem i St.Louis

Beskrivelse av Ted Drewes opprinnelse langs R66

 Middag på en typisk Diner i gammel stil


Tauebilen Bill



Litt av byen Galena
                                    

                                                          Landhandleren vi handlet i.
                                     

2 kommentarer:

  1. Det er interessant å følge med på bloggen og hvor dere drar. Spesielt nå som jeg er her selv også.
    I helgen var jeg i Boston på mini "ferie". Veldig fin by med mye spennende og bra mat.
    Jeg gikk veldig veldig mye.

    SvarSlett
  2. Hei. Så gøy at du finner bloggen vår interessant :) Ja, vi gikk også en del i storbyene, enklest å komme seg frem. Vi tenkte litt på Boston vi også, men etter mange timer med reiseruteplanlegging, droppet vi Boston+mange flere byer.

    SvarSlett